Bleak Outlook är Ola Öhlin, bas, Johan Lundström, gitarr, Thomas Wahlström, sång, Jörgen Bröms, trummor och Peter Johansson, gitarr. Foto:

Punkare fick konstföreningens medlemmar att fly från årsmöte

Musik

De medelålders punkveteranerna i Eskilstunabandet Bleak Outlook hade bokats för en spelning på konstföreningens årsmöte. Ett par låtar in i konserten hade flera av föreningens medlemmar tagit skydd i ett angränsande rum.

När Eskilstuna konstförening hade årsmöte i förra veckan hade ordförande Sven Janeheden gjort som vanligt. Bokat underhållning till middagen som skulle sätta sprätt på tillställningen. Den här gången gick uppdraget till det lokala punkbandet Bleak Outlook.

På en videofilm som kan ses i sociala medier ser man hur många i publiken håller för öronen, och en efter en lämnar rummet.

— Det var nog kopplat till att det var hög volym, säger Sven Janeheden.

Ingen lämnade dock tillställningen, utan medlemmarna gick undan till i ett angränsande rum där föreningen också hade en liten konstutställning.

— I den lokalen hörde man musiken mycket bättre, säger Sven Janeheden.

Sven Janeheden är ordförande i Eskilstuna konstförening.

Bakgrunden till att Bleak Outlook engagerats till årsmötet är att konstföreningen känner till flera av medlemmarna i bandet som är konstnärer eller på andra sätt kopplade till Eskilstunas konstliv. Innan konserten drog i gång framträdde bandets sångare, Thomas Wahlström, som också är konstnär och poet, med läsning av några dikter.

Ingen medlem i föreningen har heller hört av sig och klagat i efterhand, säger Sven Janeheden.

Händelsen har dock fått uppmärksamhet långt utanför Eskilstunas gränser. Borås Tidning var först ut och kallade det hela för en kupp - som sångaren i bandet Bleak Outlook skulle ha iscensatt.

— Idén var helt och hållet min och det var inte fråga om någon kupp, säger Sven Janeheden.

— Allt vi gjorde var att tacka ja till en spelning, säger Bleak Outlooks sångare Thomas Wahlström.

Thomas Wahlström läste också dikter under årsmötet. Foto:

Bleak Outlooks medlemmar vet inte riktigt hur de ska förhålla sig till publikens agerande under konserten. 1977 hade det inträffade definitivt varit en fjäder i hatten, men nu?

— På ett sätt är det ju en skitkul grej, men vi vill ju inte förlöjliga någon, de var ju vår publik, säger Thomas Wahlström, som är övertygad om att det var ljudvolymen som blev för mycket för den äldre publiken.

— Jag borde ha anat oråd, det var många som höll för öronen redan när jag läste dikter.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Platser/EskilstunaFöreningslivKonstKultur/Nöjemusik
Relaterat