Micke Blomqvist, Anna Hallgren, Nicklas Lind och Ida Jensen medverkar i barnteaterföreställningen "Herr Salladins magiska värld". Foto:

Salladins magiska värld återuppstår

Teater

Den hyllade barnteaterföreställningen "Herr Salladins magiska värld" återkommer för två föreställningar på Rademachersmedjornas friluftsscen i sommar.

"Bättre början på ett sommarlov får man leta efter", skrev vår recensent Iréne Karlbom Häll efter fjolårets premiär på den filosofiska och komiska musikteaterföreställningen om mamman som kallar sig Herr Salladin och hennes dotter Larv.

Nästa helg, lördagen den 16 och 17 juni, återkommer föreställningen i finslipat skick till Rademachersmedjorna i Eskilstuna.

Bakom föreställningen står Braunerhielmska Friluftsteatern som i 50 års tid har spelat vuxenteater på Rademachermedjornas utomhusscen i juli.

Förra sommaren gav sig Friluftsteatern dess manusförfattare och regissör Sebastian Edberg i kast med att skapa teater säven för barn - vilken blev en sådan framgång att de nu spelar den igen.

"Herr Salladins magiska värld", som handlar om hur vuxenvärlden utmanas av barns eget tänkande, innehåller nyskriven musik av Mats Sandborgh. Föreställningen vänder sig i första hand till barn i åldern 6-10 år.

På scenen står en rutinerad ensemble med lång erfarenhet av att spela barnteater i bland annat Astrid Lindgrens värld och på Junibacken.

Biljetter finns på www.friluftsteater.se eller på plats en timme före föreställningen.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaBarnKultur/Nöjebarn och familj sommar teater
Relaterat