Viktor Frisk och Samir Badran spelade in videon till sin VM-låt i Fittja.

Samir och Viktor hyllar mångfalden

Eskilstuna

Samir och Viktors egna VM-låt "Put your hands up för Sverige" ligger redan högst på topplistorna. Nu har de också släppt en musikvideo, en hyllning till den svenska mångfalden inspelad i stockholmsförorten Fittja.

– Det är en hyllning till Sverige och till kidsen som är vår framtid, det är de ska bygga vårt land. Vi tycker det är viktigt att visa upp mångfald, i Sverige ska alla känna sig välkomna. Just välkomna var precis vad vi kände oss när vi spelade in videon i Fittja, säger Viktor Frisk.

I musikvideon, som de gjort i samarbete med DJ:n och musikern Anis Don Demina, spelar Viktor och Samir fotboll med barn mellan husen i Fittja, shufflar lite och sjunger:

"Vi ska måla himlen blå

Sjunga högt så dom förstår

alla unga hjärtan slår

För en framtid som är vår

Måla himlen gul och blå blå blå blå blå

Måla himlen gul och blå"

Samir och Viktor släppte "Puts your hands up för Sverige" i början av juni och premiärspelade den under finalen av "Let´s dance". Den officiella svenska VM-låten "Bäst när det gäller" med Gyllene Tider har fått finna sig i att komma aningen i skuggan av Samir & Viktors tilltag.

Men låten är inte bara tänkt som ett glatt tillrop till de svenska fotbollspelarna utan som en allvarligt menad hyllning till ett Sverige där alla är välkomna och respekteras.

– Det här är den bästa musikvideo vi gjort, säger Viktor Frisk som kommer till Parken Zoo i Eskilstuna söndagen den 1 juli tillsammans med parhästen Samir Badran.

Anis Don Demina öppnar för sin del Ubeat Summer festival i Parken Zoo nu på lördag, den 16 juni.

Läs mer om dessa ämnen

SamirFotbolls-VM