• Ahmed Behran, Jonatan Unge och Branne Pavlovic i stand up-kollektivet SEMST begår turné premiär på Royal i Eskilstuna onsdag den 14 mars.
  • Ahmed Behran är även aktuell i en av huvudrollerna i filmen "Hjärtat" av Fanni Metelius. Foto:
1/

SEMST lovar att ge publiken en show

Stand up

SEMST är humorkollektivet som vill ligga på gränsen.

Onsdag den 14 mars inleder de sin fjärde turné, "SEMST Demokrati - en populistisk stand up", med en föreställning på Royal i Eskilstuna.

Humorpubliken blir mer och mer medveten och gränserna för vad man kan skämta om flyttas fram och tillbaka hela tiden.

— De sista åren har publiken till exempel börjat ta avstånd från skämt på bekostnad av överviktiga. Men det går att skämta om det mesta som är tabubelagt. Det handlar om att hitta sättet att skämta om svåra saker på, man får lägga tid på det - gör man inte jobbet kan det låta plumpt.

Så säger komikern och skådespelaren Ahmed Behran, som tillsammans med Branislav "Branne" Pavlovic och Jonatan Unge utgör humorkollektivet Super Epic Mega Sweet Titans of Comedy, förkortat #SEMST of Comedy, eller rätt och slätt SEMST.

Gruppen har varit ute på turné i tre vändor och avhandlat aktuella och brännande ämnen som godhet och självmord. Nu är det valår, vilket kommer att märkas i den nya SEMST-föreställningen.

— Ett valår bjuder på mycket att snacka om, säger Ahmed Behran.

Själv känner han sig väl förberedd, materialet är testat på publik och finslipat.

— Jag och Branne har giggat på olika rookieklubbar i Stockholm varje kväll de senaste 14 dagarna, säger Ahmed Behran som dessutom haft fullt upp med premiären av den kritikerrosade filmen "Hjärtat" i vilken han spelar huvudrollen.

Sedan SEMST senast var i Eskilstuna har gruppen tappat Aron Flam, som tagit paus från stand up.

— Det är inga problem för oss att fylla upp det, vi är tre pratglada killar. Kom och kolla, det kommer att bli en show! säger Ahmed Behran.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaRoyalHumorKultur/NöjeStand up
Relaterat