För knappt två veckor sedan släppte hårdrocklegenderna Doug Aldrich och Keith St John sin senaste Burning Rain-skiva vid en tillställning i Las Vegas. På lördag återfinns de på kulturhuset Saga i Torshälla för ett av 30-talet stopp under vårens promotionturné Europa runt.

Sagas ägare och arrangör Tomas Sifarow har mejlkontaktats av rockälskare så långt bort som från Kina som vill försäkra sig om en plats i publiken på lördag.

­­– Sagas styrka är ju att vi inte tar in fler än 150 personer, så här blir det som att ha dem spelande hemma i vardagsrummet.

En av Tomas Sifarows privata kontakter i musikvärlden är nyckeln bakom bokningen.

­­–Det är verkligen jätteroligt att kunna bjuda Sagapubliken på en superföreställning av det här slaget, säger Sifarow

Båda musikerna har varsin lång meritlista bakom sig. Doug Aldrich betraktas som en av världens absolut bästa gitarrister och spelade mellan 2003 och 2015 i hårdrockbandet Whitesnake. Han har dessutom medverkat i Dead Daisies, Dio, House of Lords, Bad Mon Rising och Lion - och gett ut flera album som soloartist.

Keith St John, sångare, kompositör och producent har bland annat frontat i Montrose och medverkat i Lynch Mob, The NealSchon Band, Tracii Guns’ L.A. Guns, QuietRiot, MannyCharlton's Nazareth, och Sweet utöver sin roll i Burning Rain.

Utöver Torshälla ger Burning Rain spelningar också i Stockholm och Malmö och tar en sväng över till Finland.

Vilken etikett sätter du på deras musik, Tomas Sifarow?

– Klassisk hårdrock med en stor dos av blues i botten.