Jim Castro från Eskilstuna har nått storpublik på strömningstjänster och i sociala medier med sin låt "Saknad". Foto:

Torshällabon Jim Castros låt är en viral succé

Musik

Med låten "Saknad" tycks den relativt okända artisten Jim Castro från Eskilstuna ha slagit an en sträng hos lyssnarna. Efter tre veckor på Youtube har videon till "Saknad" streamats 377 000 gånger och ligger högt på Spotifys lista över mest delade låtarna i Sverige.

Jim Castro, 39 årig låtskrivare och sångare, bosatt med familjen i Torshälla, är lycklig och nästan chockad. Varje gång han går in på Youtube ser han hur fler och fler upptäckt hans nya låt "Saknad". När detta skrivs har videon strömmats 377 248 gånger.

– Jag kände ju redan när jag skrev låten att den var något extra, berättar Jim Castro.

Men han kunde aldrig drömma om vilket gensvar den storslagna pop/rocklåten skulle få.

Texten, som är på svenska, är öppen för tolkningar. Själv tänkte Jim så sitt yngre jag när han skrev den. På killen i 20-årsåldern som flyttade till Stockholm, och bodde i en lägenhet ihop med en killkompis. Han som levde i nuet, trodde att han var odödlig, hittade till en gitarr och upptäckte sin musikalitet. Han som hade mycket kul och mindre ansvar än den 39-årige småbarnspappan och egenföretagaren han är i dag.

Jim Castro kommer att släppa ett album senare i vår. Foto:

Andra har funnit tröst i sin sorg efter en bortgången anhörig, efter spruckna relationer eller i saknaden efter vänner som man tappat bort. Reaktionerna är många och varma.

– Jag har fått massor av kommentarer i sociala medier, säger Jim Castro.

Mitt liv hänger inte på att jag är en framgångsrik artist.

Jim Castro upptäckte musiken förhållandevis sent i livet. Det var när han flyttat ifrån uppväxtstaden Växjö till Stockholm. Han bodde i en lägenhet i en söderförort tillsammans med en kompis. Kompisen hade en gitarr som Jim började klinka på.

– Jag gillade att spela och märkte att jag var ganska bra på det, berättar Jim, som gick vidare och spelade i flera olika band.

Siktet var inställt på att slå igenom. Låtar skrevs, demoinspelningar skickades runt, massor av livespelningar genomfördes. Men genombrottet lät vänta på sig. Jim Castro minns när han träffade sin nuvarande sambo, som kom från Eskilstuna.

– Jag sa till henne att det inte kunde bli något allvarligt mellan oss, för att jag skulle satsa på musiken. Men se hur det blev, nu bor jag här sedan sju år och vi har tre barn.

Och när Jim Castro hade lagt rockdrömmarna på hyllan, hittat ett egenvärde i sig själv som vuxen man med jobb, villa, sambo och barn, lossnade det ordentligt med musiken. Han har hittat ett eget sound och skriver på svenska - det är vuxen, rockig pop, besläktad med artister som Mauro Scocco, Kent, Patrik Isaksson och Lars Winnerbäck.

– Mitt liv hänger inte på att jag är en framgångsrik artist, säger Jim Castro.

Men fler låtar är på gång och under våren planerar han att släppa ett album.

Jim Castro

Född och uppväxt i Växjö.

Flyttade till Eskilstuna 2012.

Aktuell med singeln "Saknad" som är skriven av honom själv och producerad och inspelad i en studio i Västerås av Vladi Vargas och Nicklas Sandström.

Videon till "Saknad" är inspelad i Kalmar i samarbete med Transistor film.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

Platser/EskilstunaTorshällaKultur/NöjeMusikSociala medier
Relaterat