• Weeping Willows är ute på sin tredje julturné på fyra år. Den 6 december kommer de till Lokomotivet i Eskilstuna. Foto:
  • Magnus Carlson från en solokonsert i Eskilstuna tidigare i år. Foto:
1/

Weeping Willows tröttnar aldrig

Konsert

Med sex nysläppta jullåtar och ett sug efter att möta publiken har Weeping Willows gett sig ut på julturnén "Christmas time has come" för tredje gången.

Sångaren Magnus Carlson skulle inte ha något emot att Weeping Willows julturné blir en svensk institution.

— Den kan få bli det, det verkar som om vår julturné skiljer sig från andra. Det är inte så mycket fest och glam utan mer allvar. Jag hoppas att våra jullåtar manar till lite eftertanke, samtidigt som vi älskar julen. Jag vet att det inte är så för alla, för en del är julen jobbig, vi har hela spektrat i våra låtar. Men vi vill först och främst att publiken ska gå ifrån konserterna med en jäkla julstämning och julanda - fyllda av omtänksamhet, glädje och en vilja att vara snäll.

Lagom till turnén har Weeping Willows släppt minialbumet "Snowflakes" med sex låtar.

— Det är en egenskriven låt, "Let christmas be the reason", som handlar om att julen är och bör vara själfull, inte en köpmannajul. Den handlar om vad julen är bra för. Man är nära varandra och har tid till eftertanke. Det är den biten av julen vi vill trycka på. Det vore positivt man ville ta med sig den andan även efter jul, säger Magnus Carlson.

— Utöver det består "Snowflakes" av olika jullåtar som Weeping Willows gillar.

För Magnus Carlson har det gångna året varit galet framgångsrikt.

Efter hans deltagande i TV4-programmet "Så mycket bättre förra hösten" blev Magnus Carlson hetare än någonsin.

I våras firade Weeping Willows 20-årsjubileet av debutalbumet ”Broken Promise Land” med tre konserter i Globen. Sedan har Magnus Carlson turnerat som soloartist med albumet "Den långa vägen hem" - hans tolkning av genren northern soul på svenska, samt gjort konserter där han tolkat David Bowies Berlintrilogi tillsammans med olika symfoniorkestrar.

— Den sista konserten är på nyårsafton. Jag räknade ut att då kommer jag att ha gjort 130 konserter i olika former i år. Det är en spelning var tredje dag.

Han har också räknat ut att ungefär 250 000 personer har sett honom uppträda under 2017.

Men han tröttnar inte på att spela live.

— Jag gillar att jobba, så länge det funkar hemma. Jag har hållit på på heltid i 20 år, och då har jag lärt mig att uppskatta när det går bra, det gör mig ödmjuk och takcksam.

— Det går konjunkturer i det här jobbet. Jag vet att om tre år kanske ingen vill höra mig, då skulle jag ångra om jag inte hade tagit vara på möjligheten när den fanns. Att spela inför publik är en njutning, jag och resten av Weeping Willows är liveartister mer än skivartister. Det är vårt liv.

Att Magnus Carlson gått solo en period har varit vitaliserande för Weeping Willows.

— Det är uppfriskande, en del av vårt hållbarhetstänk i bandet, som handlar både om musiken och våra relationer. Weeping Willows ser vi inte något slut på i livet.

Den 6 december kommer Weeping Willows till Eskilstuna för en julkonsert i Lokomotivet.

— Då spelar vi låtar från våra julskivor och våra vanliga låtar som låter som jullåtar.

Julkonsert

Weeping Willows - Christmas time has come

På konserten medverkar även Carolina Wallin Perèz, keyboards och sång och Per Ruskträck Johansson, saxofon och Goran Kajfes, trumpet.

Onsdag 6 december

Lokomotivet, Eskilstuna

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaLokomotivetKonsertKultur/NöjeMusikjulmusik
Relaterat