Maria Printz var en av deltagarna i meddelade att hon kliver av Printz bageri, som har sin bas i Gula industrihuset i Stallarholmen. Surdegsbrödet – som säljs även i Strängnäs, Eskilstuna och Södertälje – har prisats och det lilla brödimperiets grundare lovordats. Men Maria Printz har förklarat att hon hellre startar projekt än förvaltar dem, och efter tio år med limpor och bullar lämnade hon bageriet.
– Det är det här, en ny destination på Selaön, jag ska fokusera på i stället. Det behövs fler upplevelser och är det bara något bra så åker folk lätt sju–åtta mil för det, det är min övertygelse efter åren med bageriet, säger hon.
Någon renodlad äppelproducent kommer Maria Printz dock inte bli:
– Men det passar bra i gårdsbilden och parat med annan mat och dryck tror jag det kan bli en bra helhet.
När blir detta verklighet?
– Äppeldelen får väl komma i gång när det går, det tar ju tid att anlägga en odling. Men om 1,5–2 år kan vi nog ha något klart.