Middagstips: Fänkåls- och chilimarinerad kyckling med ugnsgrönsaker

Mortlade fänkålsfrön ger den här rätten en distinkt smak

Fänkålsfröna kan mortlas grovt för att ge ännu mer smak till rätten. Servera gärna med en yoghurt- och fetaostsås. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Fänkålsfröna kan mortlas grovt för att ge ännu mer smak till rätten. Servera gärna med en yoghurt- och fetaostsås. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Foto:

Övrigt2018-01-26 13:17
Detta är en ledare. Eskilstuna-Kuriren är en liberal tidning.

[fakta nr="1"]

[fakta nr="2"]

Ingredienser

4 portioner

400 g blomkål

150 g rödlök

150 g körsbärstomater

1 citron

1 grön chili

¾ dl olivolja

1 msk balsamvinäger

1 msk fänkålsfrö

¾ msk flytande honung

4 portioner couscous

600 g kycklingfilé

20 g färsk persilja

Salt & svartpeppar