Rimlighetskriteriet är en rimlig linje

Signerat av Susanne Nyström

Är det rimligt? Det är en fråga som fler borde ställa sig oftare. Inte minst inom det offentliga.

Den signerade ledartexten är skriven av en medarbetare på tidningens ledarredaktion och speglar tidningens liberala värderingar och åsikter. Ledartexten är inte en nyhetsartikel. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Är det rimligt att betala miljontals kronor för en personalfest? 6000 för en kompressionsstrumpa i äldreomsorgen? En kommunstyrelses återkommande resor till Cannes?

Är det rimligt att IT-tekniker utvisas för att de tagit ut för lite semester? Kicka ut pizzabagaren på grund av några hundralappar för lite i lönekuvertet? Straffa kompetenta människor med deportation, när det är arbetsgivaren som har slarvat och missat en försäkring?

Nej, tycker de borgerliga partierna med Centern i spetsen, som tidigare i veckan la fram en motion med syfte att stoppa de så kallade kompetensutvisningarna redan i höst, genom att slå ett slag för att Migrationsverket ska använda sig av proportionalitetsprincipen. Det vill säga, små fel som ligger längre tillbaka i tiden ska inte drabba den anställda orimligt hårt och leda till utvisning.

En högst rimlig linje i kompetensutvisningsfrågan.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MigrationsverketCenterpartietArbetsmarknadKrönikaLedare
Relaterat

Mest delat denna vecka