SM avgjordes i Göteborg. Tävlingarna smygstartade med en och en halv timmes förberedelser i tisdags.
Under onsdagen var finalisterna igång i fem timmar för att konstruera en handfull olika bakverk – matbröd, kaffebörd, wienerbröd, skådebröd samt frukostbröd.
‒Det var lärorikt att få medverka i ett stort event, säger Malin Käll.
19-åringen missade de åtråvärda topp-fyra-placeringarna vilka leder till landslagsuppdrag.
Malin Käll blev därmed delad femma bland de tio deltagarna.
‒Jag är inte besviken eftersom jag gjorde som jag hade planerat. Det var tuff konkurrens och jag förstod att jag nog skulle hamna på femte plats, säger Malin Käll.
‒Det går att ställa upp i SM tills du blir 23 år. Så jag har fortfarande chansen och funderar på att söka igen, tillägger hon.
Malin Käll har en 75-procentig tjänst på Coops bageri i Solberga handelscentrum.
I går var hon tillbaka i vardagen.
‒Det känns helt okej, säger Malin Käll som tror att insatsen på SM kan öppna möjligheter i hennes karriär.
Tintin Larsson tog hem segern i Göteborg. 20-åringen kommer från Dalarna men arbetar på Lidingö.