Rebecca Palm gillar att baka stooora pepparkakshus. I år blev pepparkakshuset en kopia av Empire State Building. 2,5 kilo deg gick åt till 74 bitar och höjden blev 110 centimeter. – Det är nog det lättaste jag har gjort. Byggnaden är lite mindre än vad jag brukar göra och numera har jag ju också mer rutin. Det tog cirka 16 timmar att få klart och inspirationen kommer från en New York-resa som jag gjorde i våras. Foto:

Rebecca Palms pampiga pepparkakshus

Strängnäs/Västerås

Pepparkakshus är det många som gör när julen nalkas. Men det finns de som bakar med stort allvar. Varför göra små hus när man tillverka stora? tänkte byggnadsingenjör Rebecca Palm och skapade Big Ben i skala 1:100.

Ingår i Surfpaketet: Alla artiklar på sajt och i nyhetsapp, Sveriges lokalnyheter, 40 sajter och appar, PLUS-förmåner
Ja, jag godkänner prenumerationsvillkoren
Redan prenumerant