Trine ser det vackra i en gammal gren eller stubbe

Vi knackar på

Kottar, pinnar och stubbar eller en rostig spik – de kan vara riktigt fina, nästan som konstverk och passar jättebra att inreda med, tycker Trine Palmér. För henne är det omöjligt att gå en skogpromenad utan ta med något hem. Heminredning har alltid varit ett stort intresse men det blev ännu större när dottern Juni föddes.

Trine Palmér, sambon Andreaz Lindqvist och deras lilla dotter Juni bor ute på landet i Orresta som ligger utanför Eskilstuna. Huset köptes i december 2014 och renoveringen har pågått sedan dess. Nu är nedervåningen med kök, hall, tvättstuga och badrum färdig och på övervåningen är det bara trappan och allrummet som inte är fixat.

– Vi klara med alla stora projekt som att riva golvet och byta bjälklag, installera ny rör, kakla badrum och sätta in ny köksinredning. Det känns skönt att det värsta är gjort för det blir mycket saker som hela tiden måste flytta runt. Och vi bor ju inte jättestort, säger Trine.

När Juni, ett år, sover mitt på dagen passar Trine Palmér på att fixa med inredningen hemma. På Instagramkontot bytrineravn lägger hon ut någon bild nästan varje dag. – Instagram ett roligt forum där man kan dela sitt intresse med andra, ge varandra cred och bli bekräftad, säger Trine. Foto:

Det senaste året har hon varit mammaledig och haft mer tid att pyssla hemma än i vanliga fall när hon jobbar. På sitt Instagramkonto bytrineravn lägger hon upp nya bilder nästan varje dag och Trine har cirka 4 470 följare som gillar hennes bilder och inredningsstil.

– Det är ju när man är mammaledig som det finns tid att ha ett konto. Jag gillar att fotografera och att hitta nya vinklar och sätt att dekorera. Sen går det inte att komma ifrån att Instagram fyller en social funktion också. På jobbet har man arbetskamrater och får feedback för det man gör. Men när man går hemma finns inte det på samma sätt. Då blir Instagram ett roligt forum där man kan dela sitt intresse med andra, ge varandra cred och bli bekräftad.

Julia, ett år, sitter på hallgolvet som Trine har målat ett rutmönster på. Foto:

Sin inredningsstil beskriver Trine som bohemiskt lantlig med inslag av saker från naturen. Färgerna går i vitt, svart, natur samt lite grått. Att hon är en person som gillar att inreda märks redan vid ingången till huset. Där står en gammal mjölkkanna, ett rostigt vagnshjul och två stora solstolar i bambu.

– Kannan är arvegods från Andreaz mormor och hjulet hittade jag när vi var ute och gick i skogen. Grenar och stubbar kan man också göra mycket fint med. Just nu har jag ställt en stubbe i duschen, den är som en pall för schampo och tvål.

– Solstolarna önskade jag mig i present till födelsedagen. Jag har alltid tyckt att Tine K home gör fina saker och dessa solstolar är en billigare kopia på hennes ganska välkända utemöbler. Jag gillar det naturliga inslaget med bambu och tycker att vanliga solsängar ofta är ganska fula.

Från början, när de nyss hade flyttat in, hade Trine en vision om att hemmet skulle var lantlig och gammeldags med mera färg, men hon ändrade sig under renoveringens gång.

– Jag kände att det inte riktigt var jag. Nu har jag hittat något som vi gillar båda två. Det har ofta blivit så att jag står för formen och Andreaz för funktionen, men Andreaz gillar det jag gör, det säger han i alla fall.

Hallen är det senaste rummet som är renoverat. Halltapeten heter Falsterbo II och kommer från Boråstapeter. Foto:

Det helkaklade badrummet ser lyxigt ut med grå plattor, stor spegel och modern stil på handfat och dusch. Men inredningen är inte så dyr som den ser ut, säger Trine.

– Nej, det finns alltid prylar som liknar de dyrare, men som har humanare pris. Vi vill inte lägga ned hur mycket pengar som helst på att inreda, man kan få det snyggt ändå. Det går att hitta mycket bra på nätet, till exempel på Bygghemma.se. Och när jag ser något som jag vill ha från Ikea kollar jag alltid först om prylen finns begagnad på Blocket.

Sovrummet är det som Trine är mest nöjd med. Här har väggen till kattvinden delvis tagits bort. Det är öppet på var sida om dubbelsängen och sängens gavel står mot den delen av väggen som finns kvar. Utrymmet bakom har blivit en stor garderob.

Rostiga spikar från ladugården som ligger på en gammal trälåda – visst, det är också att inreda. Det gäller att ha känsla för de små detaljerna. Foto:

– Jag ville ha den där rustika känslan, därför älskar jag träväggen som är original. Den ger en mysfaktor i rummet trots de i övrigt vita väggarna. Sen tycker jag också att man kommer långt med textiler, man kan liksom inte ha för många kuddar i en säng.

Ovanför sängen har Trine hängt en stor gren som fungerar både som dekoration och som en hängare.

– Man kan ju ändra vad man hänger på beroende på säsong. Nu hänger det drömfångare på den, men runt jul kan man ha fina kransar eller ljuslyktor.

Huset i Orresta är Trine och Andreaz första gemensamma hem, om man inte räknar med att Trine bodde ett tag i Andreaz lägenhet i Strängnäs. Att det blev ett hus i Orresta beror bland annat på avståndet till deras respektive arbetsplatser.

– Jag jobbar i Strängnäs och Andreaz i Eskilstuna och från Orresta är det ungefär lika långt åt båda hållen, cirka 30 minuter. Sen ville vi bo på landet och inte ha grannar för nära. Här är det perfekt avstånd – man ser andra hus på håll. Det enda vi saknar är närheten till en sjö, men det får bli till nästa hus.

  • Man kan inte ha för många lådor och burkar, tycker Trine. – De är alltid bra att förvara prylar i som man inte vill se. Foto:
  • En bit av en stock, som Trine hittat i skogen, står lutad mot väggen. Foto:
  • Kottar kan vara vackra även som inredningsdetalj. Foto:
  • Den gamla vedspisen fick vara kvar när köket renoverades. Foto:
  • Det helkaklade badrummet ser påkostat ut men är det inte säger Trine. – Det går alltid att hitta humana priser på inredning om man letar på nätet. Foto:
  • Sovrummets trävägg är Trine mycket nöjd med. Det är originalväggen som sparades när kattvinden gjordes till garderob bakom sängen. Foto:
  • En stubbe i duschen – fin avställningsyta för schampo och tvål. Foto:
  • Foto:
1/

Trine Palmér

Ålder: 31 år.

Bor: Orresta, mellan Eskilstuna och Strängnäs

Hus: Byggår 1914 och tillbyggt senare. 108 kvadrat.

Familj: Sambo Andreaz Lindqvist och dottern Juni ett år.

Jobbar: På Systembolaget men är mammaledig nu.

Husdjur: Katterna Trolle och Presley.

Inredningsstil: Bohemiskt lantligt med inslag av naturliga material.

Får inspiration av: "Andra personer på Instagram och tidningar."

Hittar prylar: "På loppis, nätauktion och Blocket."

Tips: "Var inte rädd att blanda stilar, det blir bara mer personligt. Man ska kunna se vem som bor i huset."

Instagram: bytrineravn.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

BostadHeminredningInredningVi knackar påWEBB_TVlivsstil
Relaterat