Hellsténs Bygg HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS
MASKINPARK I TOPPKLASS. – Vi kör hjulgrävare från Liebherr för att vi tycker att de fungerar bra, berättar Andreas Hellstén. De är driftssäkra, lättmanövrerade och har tekniskt mycket välutvecklade funktioner.

Från starta eget bidrag till framgångsrikt mark och anläggningsföretag med 33 anställda

Hellsténs Bygg

För Hellsténs Bygg & Entreprenad i Eskilstuna är inget jobb för litet eller för stort. Med en omfattande modern maskinpark och mycket kunniga anställda utför man alla former av mark- och anläggningsentreprenader i Mälardalsområdet.

– Vi är vana att lyssna in våra kunders behov, ta idéer vidare för att sedan också utföra jobbet i verkligheten, berättar Andreas Hellstén, ägare till företaget. Vare sig det handlar om att byta avloppsledningar, såga ner träd, anlägga en lekplats, förbereda för asfaltsarbeten eller vad det nu kan vara.

”Vi har många återkommande kunder”

Företagets maskinpark är toppmodern och har knappt någon hjulgrävmaskin som är äldre än tre år.

– I dagsläget har vi 15 stora maskiner, jättefräscha och med den tekniska utrustning som förarna tycker om att jobba med.

Investeringen i de nya hjulgrävarna har varit nödvändig. Hellsténs Bygg & Entreprenad är sedan en tid inne i en mycket expansiv period med stora årliga omsättningsökningar och nya ram-avtal såväl med privata som offentliga bostadsföretag.

– I dagsläget omsätter vi 67 miljoner och gissningsvis når vi upp till 85 miljoner om något år, säger Andreas.

Andreas Hellstén startade företaget 2010 då han efter en tid som arbetslös byggare fick starta eget bidrag. Idag - 8 år senare – sysselsätter han 33 heltidsanställda och ca 15 personer som är inhyrda på årsbasis.

– De första medarbetarna anställde jag 2011 och sen dess har det rullat på, säger Andreas som själv tror att företagets expansion framförallt beror på personalens stora problemlösningsförmåga ute på plats hos kund, i kombination med ett effektivt utfört jobb.

Han fortsätter:

– Medarbetarna på Hellsténs Bygg & Entreprenad är effektiva, skickliga och socialt mycket kompetenta. Vi trivs tillsammans och med våra kunder. Dessutom välkomnar vi fler anläggare eller maskinister hit som gillar att arbeta och vara med i ett bra gäng. Det är bara att höra av sig.

Andreas själv har alltid tyckt om att ”hålla på”, också som riktigt ung.

– När mina föräldrar byggde hus i Sälen var jag med och byggde och som barn hjälpte jag gärna till på en bondgård som låg strax intill där vi bodde. Jag har nog alltid varit arbetsam, säger han och fortsätter:

– Jag tycker om utmaningar och gillar nya saker, och det jag inte kan ser jag till att lära mig.

Inget snack om att det är tidskrävande att vara entreprenör med ansvar för företag och personal.

– Utan min fru Emelie hade det aldrig fungerat, säger han. Vi träffades 2006 och i år fick vi vårt tredje barn.

Andreas ser nu fram mot en fortsatt expansion för Hellsténs Bygg & Entreprenad men möjligen i aningen lugnare takt.

– I dagsläget har vi omkring 800 beställningar per år på jobb inom mark och anläggning, men visst har vi kapacitet att ta oss an ytterligare jobb. Vi är flexibla och vana vid att anpassa jobben efter den efterfrågan som finns på marknaden, avslutar Andreas Hellstén på Hellsténs Bygg & Entreprenad i Eskilstuna.