Elon Kylcenter HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS
ELON SKA FIRAS. – Tack alla kunder! Vi firar 40 år tack vare er! Välkomna att fira 40-årsjubileum med oss, säger Richard Jarméus och Johan Cederblad på Elon i Eskilstuna.

Stark utveckling för Elon som nu firar 40 år

Elon Kylcenter

Det är högt tempo i Elon-butiken i Eskilstuna och full fart nästan hela tiden, säger Richard Jarméus och Johan Cederblad. Det är jättekul att våra kunder förblivit oss trogna under 40 år. Det är unikt att ett lokalt handelsföretag funnits så länge i branschen.

Företaget Elon Kylcenter firar nu 40 år och ägs numera av Richard och Johan. Båda lokalt förankrade i Eskilstuna.

– Richards pappa, Vigert Larsson, startade företaget 1978. Han ansåg att de var och är otroligt viktigt att verkligen lyssna in varje enskild kund och ge ett personligt och kunnigt bemötande. Allt för att kunden ska hitta sin optimala lösning, berättar Johan och fortsätter:

– Vårt mål har alltid varit att behålla denna Vigert-anda och utveckla den i tiden. Hos oss är ”Kunden Kung”.

Richard började jobba på Elon lite av en slump och skrattar när han tänker tillbaka på sina första år på Elon. Vigert och han var inte alltid överens.

– De konflikterna var bra och utvecklande både för Elon och för mig. Det var det som gjorde att jag började brinna för företaget, säger Richard..

”Frågar man oss i Elon-butiken får man svar”

År 2000 invigdes de nya lokalerna längs Västerleden. Johan var ännu inte involverad i verksamheten men kände mycket väl till Elon.

– Vigert var klart framsynt som vågade köpa och bygga på denna tomt, säger han. Ingen kunde då ana vilket bra läge detta skulle bli.

Richard fyller i:

– För Elons del innebar de nya lokalerna ett effektivare arbetssätt. Transporterna mellan butik och lager försvann vilket gjorde att vi kunde fokusera på rätt saker. Vi fick också en högre tillgänglighet med bra parkeringsmöjligheter utanför entrén.

För fem år sedan övertog Richard och Johan Elon-butiken. Det är inget de ångrar idag.

– Vi brinner lika mycket för Elon båda två, fortsätter Richard. Och så har vi en fantastisk mix av egenskaper och erfarenheter hos våra medarbetare. Vi tre gamla rävar, också Ove inräknad, har tillsammans drygt 60 års branscherfarenhet.

Det vägs upp av ett antal nya och yngre medarbetare som står för den input som alla företag så väl behöver.

– Deras kunskaper har bland annat resulterat i en till stor del uppfräschad butik. Vilket vi brukar få höra av våra kunder.

Att butiken är känd för sina vitvaror och sin service råder ingen tvekan om. Elons medarbetare har alla en mycket stor kunskap kring vitvaror.

– Frågar man oss får man svar. Och det vi inte kan tar vi reda på. Det är unikt i vår bransch. Den kunskapen bjuder vi gärna på i det personliga butiksmötet med varje kund, säger Johan och fortsätter:

– Butiken har vidare komplett kompetens när det gäller installation, alltså även full elbehörighet. Plus att vi forslar bort kundens gamla utrustning när vi installerat klart.

Men det finns inte enbart vitvaror och småel i Elons sortiment. Sedan ett par år tillbaka ritar och säljer Elon också Ballingslövskök.

– Vi levererar ett par hundra kök per år, berättar Richard. Numera har vi Helena anställd som är jätteduktig på kökslösningar, både när det gäller modern och klassisk design. Plus att Ballingslöv alltid ligger i framkant både för nyproduktion och renovering.

Hur kommer då 40-årsfirandet att se ut?

– Vi kommer att fira under en vecka med specialerbjudanden på vitvaror och kök. Och tacka för att kunderna har velat handla hos oss på Elon – ett lokalt företag – under så lång tid. Det har gjort att vi finns kvar i Eskilstuna. Och kan se fram mot samma positiva utveckling som vi haft under de senaste åren, avslutar Richard Jarméus och Johan Cederblad på 40-årsfirande Elon i Eskilstuna.