Middagstips: Abborrpaket med potatis, tomater och purjolök

Middagstips

Garnera fiskpaketen med några dillvippor, skär citronen i klyftor och servera med ett gott bröd vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner

600 g abborrfilé utan skinn

4 ark aluminiumfolie

1 msk neutral olja

10 kokta skalade potatisar

250 g körsbärstomater

1 purjolök

0,5 dl tomatjuice

1 msk dillfrö

2 krm vitpeppar

50 g smör

1 kruka dill

1 citron

salt

Så här gör du

Sätt ugnen på 250°.

Skär abborrfilé i 3 cm breda bitar. Ta fram aluminiumfolie och smörj dem med neutral olja. Fördela fisken på folien.

Skiva kokt potatis. Grovhacka tomater. Skölj och strimla purjolök. Fördela potatisen, tomaterna, purjon och tomatjuice över fisken. Strö över dillfrö, 1 tsk salt och vitpeppar. Fördela smör i de fyra paketen och vik ihop folien så att du får täta paket.

Ställ paketen på gallret i ugnen och sätt in en plåt under. Tillaga i ca 30 minuter.

Garnera fiskpaketen med några dillvippor, skär citronen i klyftor och servera med ett gott bröd vid sidan av.

Läs också

( 12 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat