Sötpotatispurén blir alldeles gyllengul och len. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Apelsinglaserad kalkon med sötpotatispuré

Middagstips

Gyllenbrun och len i smaken – sådan är sötpotatispurén.

Ingredienser

4 portioner

600 g kalkonfilé

2 msk smör

2 bakpotatisar

700 g sötpotatis

50 g rödlök

56 g apelsinmarmelad

1 tsk grönsaksbuljongpulver (alt.1/3 tärning)½ krm cayennepeppar

½ dl vispgräddesalt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Krydda kalkonfilé med ½ tsk salt och 2 krm peppar och bryn runtom i 1 msk smör i 2 min. Lägg kalkonen i en form och stek i ugnen i ca 25 min.

Koka upp 1 liter vatten med ½ msk salt. Skala och skär bak- och sötpotatis i tärningar och koka i 15 min.

Hacka rödlök och fräs i 1 msk smör i en kastrull i 3 min Tillsätt apelsinmarmelad, 2 msk vatten, buljong och cayennepeppar. Koka ihop i 10 min.

Mixa potatisarna tillsammans med 1 dl kokvätska, vispgrädde och ½ tsk salt till en slät puré.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat