• Yoghurten sätter extra tvist och fräschör på denna rätt. Välj gärna ekologisk nötfärs! Foto: Hanna, Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Biffar med mangolime-yoghurt och rostade rotfrukter

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 lime

2 dl turkisk yoghurt

1 msk mango chutney

600 g potatisar

200 g morötter

300 g palsternacka

3 msk olivolja

2 msk ströbröd

1 vitlöksklyfta

500 g nötfärs

35 g mangold

1 röd paprika

100 g körsbärstomater

1 tsk vitvinsvinäger

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Riv skalet från limen och blanda med yoghurt, mango chutney, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Skär potatis, morötter och palsternacka i 1 cm breda stavar. Lägg på ena sidan av en plåt. Blanda ner 2 msk olivolja och ¾ tsk salt. Skär limen i tunna skivor och lägg över rotfrukterna. Stek högt upp i ugnen, ca 10 min.

Blanda ströbröd, ¾ tsk salt, 2 krm peppar, pressad vitlök och ½ dl vatten. Låt svälla 1 min och blanda ner nötfärsen. Forma 4 biffar.

Ta ut plåten efter 10 min och lägg på biffarna. Stek 15-20 min i mitten av ugnen.

Skölj mangold, tärna paprika och klyfta tomat. Blanda grönsakerna med 1 msk olivolja, vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Servera biffarna med rotfrukterna, limen, yoghurten och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat