• En uppdaterad version av klassisk biff och potatis. Tycker ni inte om lamm går det bra att byta ut den mot en annan färs. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Biffar och rostad potatis med dragonsmör

Middagstips

Inget går upp mot en klassiker, använd den färs du gillar bäst.

Ingredienser

4 portioner

25 g + ½ msk smör

1 tsk dragon

1 tsk + 4 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

300 g potatis

700 g sötpotatis

70 g mangold

1 kålrabbi

1 gul paprika

250 g körsbärskvisttomater

1 msk vitvinsvinäger

2 msk ströbröd

1 ägg

500 g lammfärs

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Lägg 25 g smör, dragon, 1 tsk olivolja, en vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Klyfta potatis och sötpotatis. Lägg på plåten och ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk salt och

2 krm peppar. Stek mitt i ugnen i 30 min.

Skölj mangold. Skala och strimla kålrabbi. Skär gul paprika i bitar. Halvera körsbärskvisttomater. Blanda grönsakerna i en skål och ringla över 2 msk olivolja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Blanda ströbröd, ¾ dl vatten, pressad vitlöksklyfta, ¾ tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Blanda ner ägg och lammfärs. Forma färssmeten till 4 biffar.

Smält ½ msk smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.

Rör ihop dragonsmöret med en gaffel. Servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat