Snabblagad fiskgratäng. Foto: Hanna Johansson, styling. Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Boursingratinerad fisk med spänstig sallad

Middagstips

Fransk mjukost ovanpå en fräsch vitfisk serveras med färgstarkt sällskap av rödbetor och sugarsnaps. Et voilà – dagens middagstips!

Ingredienser

4 portioner

1 fänkål

600 g sejfilé

75 g boursinost

1 dl vispgrädde

1 msk majsstärkelse

4 portioner ris

100 g bladspenat

500 g kokta rödbetor

75 g sugarsnaps

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

20 g dill

salt & svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Ansa och finstrimla fänkål och lägg i botten på en form. Lägg sejfilé på fänkålen i formen och krydda fisken med ½ tsk salt och 2 krm peppar.

3. Smula ner boursinost i en bunke och vispa ner vispgrädde, 1 dl vatten och majsstärkelse. Häll blandningen över fisken i formen. Gratinera fiskgratängen i mitten av ugnen i ca 20 min.

4. Koka ris.

5. Skölj bladspenat. Skär kokta rödbetor i 2 cm stora bitar. Halvera sugarsnaps på längden. Blanda spenaten, rödbetorna och sugarsnapsen i skålen och ringla över olivolja, balsamvinäger, ½ tsk salt och 1 krm peppar.

6. Hacka dill. Strö den hackade dillen över fiskgratängen och servera med riset och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat