En klassisk rätt som många uppskattar. Foto: Dominique Forssman, Middagsfrid.

Middagstips: Carpaccio på oxfilé

Middagstips

Ingredienser

8 portioner

8 bitar oxfilé à 50 g

en liten bit plastfolie

2 msk pinjenötter

1 stjälk blekselleri

50 g parmesan

en halv kruka basilika

1 krm flingsalt

1 msk olivolja

1 citron

peppar

Så här gör du

Lägg oxfilén mellan plastfolien och banka ut köttet riktigt tunt med botten av en kastrull.

Rosta pinjenötter i 3 min på medelhög värme i en stekpanna.

Skiva selleri i lövtunna skivor och hyvla parmesan.

Ta fram 8 tallrikar och lägg upp en skiva av oxfilén på varje tallrik. Fördela pinjenötterna, parmesanen, basilikablad, flingsalt och 1 krm svartpeppar över oxfilén.

Ringla över olivolja och pressa över saften från citronen. Klart att servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat