En vegetarisk middag. Foto: Hanna Johansson Styling. Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Cashewbollar med varm vitlökssås

Middagstips

Gott, nyttigt och vegetariskt.

Ingredienser

4 portioner

4 portioner ris

3 msk grönsaksbuljongpulver (alt 3 tärningar)

50 g gul lök

150 g naturella cashewnötter

150 g riven västerbottensost

1½ dl ströbröd

4 vitlöksklyftor

2 ägg

1 msk neutral olja

1 dl crème fraiche

1 tsk oregano

1 msk smör

salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka ris.

Koka upp 2 liter vatten med 2 msk buljongpulver. Grovriv gul lök. Mixa cashewnötter och blanda med löken, västerbottensost, ströbröd, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk salt, 1 krm peppar och ägg. Forma smeten till ca 25-30 bollar. Lägg bollarna i vattnet och låt dem sjuda i 5-7 min.

Fräs 2 pressade vitlöksklyftor i neutral olja i 1 min. Tillsätt 1½ dl vatten, crème fraiche, 1 msk buljongpulver och oregano. Puttra i 8 min under omrörning.

Stek bollarna i smör i 6-8 min.

Servera cashewbollarna med riset, vitlökssåsen och en sallad.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat