Laga mat på en och samma plåt! Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Chicken drumsticks med rosmarinpotatis och krispig sallad

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

3 vitlöksklyftor

2 msk + 1 tsk flytande honung

½ msk kinesisk soja

3 msk olivolja

1 tsk sambal oelek

1½ kg kycklingben

1 kg potatis

200 g rödlök

1 tsk rosmarin

1 citron

2½ dl turkisk yoghurt

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 250°.

Blanda 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk honung, soja, 1 msk olja, sambal oelek och 1 tsk salt i en bunke. Lägg ner kycklingben och gnugga in marinaden.

Skär potatis i klyftor. Skär rödlök i klyftor. Lägg potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 2 msk olja, rosmarin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Fördela kycklingbenen på plåten. Skölj och skär citron i skivor och lägg ovanpå kycklingen och potatisen. Stek i ugnen i 30-35 min.

Blanda yoghurt med 1 tsk honung, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Servera kycklingen med den rostade potatisen, såsen och en sallad.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat