Passionsfrukt är gott även i matlagning. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Chilikyckling med passionsrelish

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

½ msk paprikapulver

½ msk chilipulver

5 msk neutral olja

1 tsk tomatpuré

2 krm cayennepeppar

600 g kycklingfilé

3 dl bulgur

100 g gul lök

2 vitlöksklyftor

4 passionsfrukter

1 msk socker

1 msk vitvinsvinäger

200 g morötter

1 röd paprika

150 g haricots verts

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Blanda paprikapulver, chilipulver, 3 msk olja, ½ tsk salt, tomatpuré och 1 krm cayennepeppar i en form. Blanda i kycklingfilé och stek i ugnen i 20-25 min.

Koka bulgur.

Hacka lök. Fräs pressad vitlök och löken i 1 msk olja i en kastrull i 3 min. Halvera och gröp ur passionsfrukter i kastrullen. Tillsätt socker, vinäger, 1 krm salt, 1 krm cayennepeppar och ½ dl vatten. Koka i ca 10 min. Låt sedan svalna.

Skär morötter i stavar, strimla paprika och ansa haricots verts. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en panna i 4 min. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.

Skär kycklingen i skivor och servera med grönsakerna, passionsrelishen och bulgurn.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat