Frikadeller får sin saftighet från att ha blivit kokade i en smakrik buljong. Prova även att göra det med vanliga köttbullar innan de steks – då blir både saftiga och runda! Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Citron- och dragonkryddade frikadeller med krämig risoni

Middagstips

Frikadeller kokade i smakrik buljong.

Ingredienser

4 portioner

2 msk buljongpulver

1 citron

½ dl vispgrädde

50 g riven Grana Padanoost

2½ msk ströbröd

1 tsk dragon

500 g hönsfärs

100 g gul lök

2 msk + 25 g smör

300 g risonipasta

1 vitlöksklyfta

1 zucchini

250 g körsbärstomater

50 g rucola

2 msk olivolja

1 tsk honung

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka upp 2 liter vatten i en kastrull med buljongpulver (alt. 2 tärningar) och ½ msk salt.

Riv skalet från 1 citron. Blanda med grädde, 25 g Grana Padanoost, ströbröd, dragon, ¾ tsk salt och 1 krm peppar i en bunke.

Vänd ner hönsfärs. Forma ca 25 frikadeller och lägg dem i buljongen. Låt sjuda i ca 10 min.

Hacka gul lök. Smält 2 msk smör i en kastrull. Bryn löken, risoni och pressad vitlök i ca 7 min. Tillsätt 7 dl av buljongvattnet, låt koka utan lock i ca 11 min. Vänd ner frikadellerna, 25 g Grana padanoost och 25 g smör.

Skär zucchini i halvmånar. Halvera tomaterna. Skölj rucola. Blanda i en bunke med olivolja, saften från ½ citron, honung, 1 krm salt och 1 krm peppar.

Servera risonin och frikadellerna med salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat