• Ett bra sätt att få smak på grönsakerna är att låta dem marineras tillsammans med kycklingen innan de steks i ugnen. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Citronmarinerad kyckling med kikärtsröra och rostad fänkål

Middagstips

Låt grönsakerna marineras med kycklingen för extra smak.

Ingrediser

4 portioner

1 citron

4 msk + ½ dl olivolja

1½ msk oregano

1 msk balsamvinäger

1 msk flytande honung

1 krm cayennepeppar

1 kg kycklinglår

1 fänkål

150 g rödlök

200 g morötter

4 portioner bulgur

390 g kikärtor

1 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

½ tsk spiskummin

200 g tomater

½ gurka

65 g salladslök

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Blanda citronsaft, 3 msk olivolja, oregano, balsamvinäger, honung, 1 tsk salt och 1 krm cayennepeppar i en bunke. Vänd ner kycklinglår i marinaden.

Klyfta fänkål och rödlök i 2 cm breda klyftor. Slanta morötter. Blanda grönsakerna i bunken med kyckling. Lägg allt på en plåt och stek i mitten av ugnen ca 30 min. Sätt på grillfunktionen de sista 5 min.

Koka bulgur. Skölj kikärtor och mixa med ½ msk vitvinsvinäger, vitlök, ½ dl olivolja, ½ tsk salt och ½ tsk spiskummin till en röra.

Hacka tomater, gurka och salladslök. Blanda med 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Servera kycklingen med grönsakerna, kikärtsröran, bulguren och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat