Testa att göra den här superenkla med ack så goda lasagnen med klimatsmart älgfärs. Smart och smakrikt! Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Enkel lasagne med soltorkade tomater

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 msk + 1 tsk smör

2 vitlöksklyftor

½ dl tomatpuré

500 g älgfärs

400 g krossade tomater

½ dl vispgrädde

1½ msk oregano

½ msk timjan

1½ tsk chilipulver

1 tsk socker

250 g lasagneplattor

75 g riven ost

100 g soltorkade tomater

½ cosmopolitansallad

125 g körsbärstomater

100 g solrosskott

75 g sockerärtor

2 msk olivolja

½ msk vitvinsvinäger

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 200°. Smält 1 msk smör i en stekpanna, tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och färs. Fräs på hög värme ca 6 min. Tillsätt krossade tomater, 2 dl vatten, grädde, oregano, timjan, chilipulver, socker, 1¼ tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra på medelvärme ca 5 min.

Smörj en form med 1 tsk smör. Varva fyllningen och lasagneplattor i formen. Börja och avsluta med fyllning. Toppa med ost och strö över soltorkade tomater. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min.

Grovhacka sallad. Halvera tomater, solrosskott och sockerärtor. Lägg allt i en skål och ringla över olivolja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat