En rolig och lite lyxig rätt som passar bra att bjuda vännerna på! Styling: Katarina Bellman, Middagsfri. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid

Middagstips: Fetaostgratinerade auberginehalvor med fräsch avokadosallad

Middagstips

Roligt, nyttigt och lyxigt med fetaostgratinerade auberginehalvor.

Ingredienser

4 portioner

2 auberginer

3 msk olivolja

200 g gul lök

400 g kokt matvete

380 g kokta linser

½ dl tomatpuré

1 msk timjan

1 msk oregano

150 g fetaost

1 kruka lollo rossosallad

250 g morötter

250 g körsbärstomater

1 avokado

1 msk vitvinsvinäger

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 °. Halvera auberginer på längden. Gröp ur fruktköttet ca 1 cm från skalet och hacka fint. Hacka gul lök.

Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt fruktköttet och löken och stek på hög värme i ytterligare ca 8 min. Tillsätt matvete, linser, tomatpuré, timjan, oregano, ¾ tsk salt och 2 krm peppar. Smula ner 75 g fetaost och fräs, ca 3 min.

Lägg auberginhalvorna på en plåt och fördela fyllningen i. Smula över resten av fetaosten. Stek i mitten av ugnen i ca 20-25 min.

Strimla sallad. Slanta morötter. Halvera körsbärstomater. Tärna avokadon. Lägg grönsakerna i en skål och ringla över 2 msk olivolja, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 2 krm peppar.

Servera auberginehalvorna med salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat