Middagstips: Fetaostgratinerade auberginehalvor med fräsch avokadosallad
Roligt, nyttigt och lyxigt med fetaostgratinerade auberginehalvor.
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
3 msk olivolja
200 g gul lök
400 g kokt matvete
380 g kokta linser
½ dl tomatpuré
1 msk timjan
1 msk oregano
150 g fetaost
1 kruka lollo rossosallad
250 g morötter
250 g körsbärstomater
1 avokado
1 msk vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar
Så här gör du
Sätt ugnen på 225 °. Halvera auberginer på längden. Gröp ur fruktköttet ca 1 cm från skalet och hacka fint. Hacka gul lök.
Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt fruktköttet och löken och stek på hög värme i ytterligare ca 8 min. Tillsätt matvete, linser, tomatpuré, timjan, oregano, ¾ tsk salt och 2 krm peppar. Smula ner 75 g fetaost och fräs, ca 3 min.
Lägg auberginhalvorna på en plåt och fördela fyllningen i. Smula över resten av fetaosten. Stek i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
Strimla sallad. Slanta morötter. Halvera körsbärstomater. Tärna avokadon. Lägg grönsakerna i en skål och ringla över 2 msk olivolja, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 2 krm peppar.
Servera auberginehalvorna med salladen.