En smarrig fiskrätt med härligt gräddig apelsinsås och supernyttig broccoli och gröna ärtor. Styling & foto: Katarina Bellman, Middagsfrid.

Middagstips: Fisk i apelsinsås med gröna grönsaker

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner valfritt ris/gryn

375 g broccoli

250 g gröna ärtor

600 g sejfilé

1 apelsin

2 msk smör

1 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde

¾ tsk torkad ingefära

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka ris/gryn till 4 personer.

Koka upp 1½ liter vatten med ½ msk salt i en kastrull. Ansa och skär broccoli i bitar och buketter. Koka broccolin i 3 min. Tillsätt tinade gröna ärtor och dra av från plattan. Låt stå i 1-2 min och häll sedan av vattnet och låt grönsakerna stå med locket på.

Skär sejfilé i 5 cm breda bitar och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Finriv skalet från apelsinen och lägg i en liten skål. Pressa saften i en annan skål.

Smält smör i en traktörpanna och vispa ner vetemjöl. Tillsätt vispgrädde, 1 dl vatten, torkad ingefära, apelsinsaften, hälften av apelsinskalet och ¾ tsk salt. Koka upp och tillsätt fisken. Sjud på medelvärme under lock i 6-7 min.

Strö resterande apelsinskal över fisken och servera med riset/grynen och de kokta grönsakerna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat