Middagstips: Fisk i krämig citronsås

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

750 g potatis

4 msk smör

1 msk vetemjöl

2 dl mjölk

1 dl vispgrädde

1 msk buljongpulver

1 citron

600 g sejfilé

2 krm vitpeppar

100 g morötter

250 g broccoli

250 g gröna ärtor

salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 200°.

Koka potatis.

Smält 2 msk smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl och späd, lite i taget, med mjölk, ½ dl vatten och vispgrädde. Koka upp och tillsätt buljongpulver, saften från 1 citron, 1 krm salt och 1 krm vitpeppar. Puttra på låg värme i 3-5 min.

Lägg sejfilé i en ugnsform och krydda med 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Häll såsen över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek i 15-17 min.

Koka upp 1 liter vatten med 1½ tsk salt i en kastrull. Slanta morötter. Skär broccoli i bitar och buketter. Koka morötterna och broccolin i 2 min. Tillsätt ärtor och koka i ytterligare 1 min. Häll av vattnet, tillsätt 2 msk smör i kastrullen och blanda om.

Ta ut fisken och servera med den kokta potatisen och grönsakerna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat