Snabblagad måndagsfiskrätt. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Fisk med krämigt purjo- och morotstäcke

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner ris

2/3 purjolök (gröna delen)

100 g morötter

2 msk smör

150 g färskost med vitlökssmak

600 g sejfilé

500 g broccoli

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 200°.

Koka ris.

Skölj och strimla purjolök. Skala och grovriv morötter.

Smält 1 msk smör i en traktörpanna och fräs purjon och morötterna på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt färskost, ½ dl vatten, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i pannan och blanda om. Låt puttra på medelvärme i ca 3 min.

Krydda sejfilé med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg fisken i en ugnsform och fördela grönsaksblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen i ca 15 min.

Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Ansa och skär 500 g broccoli i bitar och buketter. Koka broccolin i 3 min. Häll av vattnet och blanda broccolin med 1 msk smör och 1 krm salt i en skål.

Servera fisken med den smörslungade broccolin och riset.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat