En fin vardagsrätt som aldrig blir fel. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Fiskpanna med hackat ägg och färsk dill

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

5 ägg

700 g potatis

200 g morötter

1 fänkål

1 äpple

1 msk olivolja

½ msk vitvinsvinäger

1 kruka dill

100 g gul lök

1 msk smör

1½ msk majsstärkelse

1 dl crème fraiche

1 msk grönsaksbuljongpulver (alt. 1 tärning)

600 g sejfilé

salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka ägg i 6 min.

Koka potatis.

Grovriv morötter. Finstrimla fänkål och äpple. Lägg morötterna, fänkålen och äpplet i en skål och ringla över olja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Hacka dill och lägg i en bunke. Skala och hacka äggen och lägg dem i bunken med dill.

Hacka gul lök och fräs i smör i en panna i 3 min. Vispa ut majsstärkelse i 3 dl vatten i en bunke. Tillsätt stärkelseblandningen, crème fraiche, buljong, ½ tsk salt och 1 krm peppar i pannan. Koka upp under omrörning och låt såsen koka i 1 min så att den tjocknar.

Skär sejfilé i 5 cm breda bitar, lägg dem i såsen och sjud under lock ca 6 min.

Strö dillen och de hackade äggen över fisken och servera med potatisen och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat