• Den här fräscha vegetariska rätten får sin smak från färsk koriander, ugnsbakad fänkål och krispig savoykål. En höjdare vid matbordet! Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Fräsch risonitabbouleh med halloumi och korianderkräm

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 fänkål

250 g körsbärstomater

3 msk + 1 dl olivolja

2 tsk honung

1 kruka koriander

380 g vita bönor

1 vitlöksklyfta

3 msk vitvinsvinäger

200 g risonipasta

1 msk buljongpulver

500 g savoykål

1 gul paprika

300 g halloumi

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Skär fänkål i klyftor. Halvera körsbärstomater. Lägg på en plåt och ringla över 2 msk olivolja,½ tsk salt, honung och 2 krm peppar. Stek i nedre delen av ugnen 30-35 min.

Mixa koriander, vita bönor, vitlöksklyfta, ½ dl olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och ½ tsk salt till en kräm i en bunke.

Koka risoni med buljongpulver (alt. 1 tärning) tills de är al dente (ca 9-10 min).

Strimla savoykål. Lägg i en skål. Ringla över ½ dl olivolja och massera kålen tills den mjuknar, ca 3 min. Tärna gul paprika. Tillsätt paprikan, 2 msk vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner risonin i grönsakerna.

Tärna halloumi. Stek i 1 msk olivolja i ca 4 min.

Blanda risoni med alla grönsaker, toppa med halloumin. Servera med korianderkrämen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat