• Den klassiska vegorätten panerad rotselleri har här fått ett lyft med syrlig turkisk yoghurt och gräslökssås. Använd gärna det japanska ströbrödet panko till paneringen, det ger en ännu krispigare yta. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Frasiga rotselleripanetter med gräslökssås

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 msk buljongpulver

1 msk soja

400 g rotselleri

1 kg potatis

3 msk olivolja

1 tsk chilipulver

200 g körsbärstomater

2/3 gurka

50 g rödlök

1/3 cosmopolitansallad

1 msk vitvinsvinäger

3 dl turkisk yoghurt

1½ dl ströbröd

½ dl majsstärkelse

2 msk neutral olja

1 kruka gräslök

½ msk senap

1 tsk honung

salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 250°. Koka upp 1 liter vatten med buljong och soja. Skär rotselleri i skivor. Koka i 10 min.

Halvera potatis på en plåt. Ringla över 2 msk olivolja, chilipulver, ¾ tsk salt och 2 krm peppar. Stek i ugnen i 30 min.

Halvera tomater. Skär gurka och rödlök i halvmånar. Strimla sallad. Blanda i en skål med 1 msk olivolja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Blanda 1 dl turkisk yoghurt och 2 krm salt i en tallrik samt ströbröd och majsstärkelse i en annan. Vänd rotsellerin i yoghurten, sen i ströbrödet. Värm neutral olja i en stekpanna och stek 3 min/sida. Hacka gräslök. Blanda med 2 dl turkisk yoghurt, senap, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat