• Det här är en riktigt fräsch rätt med sommarvibbar. Tillaga kycklingen och majskolvarna i ugnen som i recept nedan, eller lägg allt på grillen en varm vårkväll. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid
1/

Middagstips: Grillade kycklinglår med majskolvar och couscoussallad

Middagstips

Fräscht med kyckling och majs i ugn.

Ingredienser

4 portioner

½ dl + 2 msk olivolja

1½ msk vitvinsvinäger

1 msk + 1 tsk flytande honung

3 vitlöksklyftor

1½ tsk timjan

1½ tsk oregano

1 kg kycklinglår

2 dl turkisk yoghurt

4 portioner couscous

2 färdigkokta majskolvar

½ gurka

½ röd paprika

100 g fetaost

250 g körsbärstomater

50 g rödlök

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Blanda ½ dl olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 msk honung, 2 pressade vitlök, timjan, oregano, ½ tsk salt och 2 krm peppar direkt på en plåt. Blanda kyckling med marinaden på plåten och sätt in den högt upp i ugnen. Grilla i 15 min.

Blanda turkisk yoghurt, 1 pressad vitlök, 1 tsk honung, 2 krm salt och 1 krm peppar i en skål.

Koka couscous.

Ta ut plåten med kycklingen efter 15 min och lägg majskolvar på plåten. Grilla allt mitt i ugnen i 15 min till.

Tärna gurka, röd paprika och fetaost. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök tunt. Blanda på ett fat med couscous. Ringla över 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera med kycklingen och såsen!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat