• Att laga mat i paket är både smidigt och gott. Har du lite rosmarin hemma kan du låta en kvist koka med belugalinserna så får de extra god smak! Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Grönsakspaket med soltorkade tomater och en varm belugasallad

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

400 g morötter

100 g rödlök

1 zucchini

200 g soltorkade tomater

½ dl olivolja

1 msk buljongpulver

2 vitlöksklyftor

100 g belugalinser

3 dl matvete

½ kruka bladpersilja

1 citron

1 äpple

1 röd paprika

1 apelsin

125 g bladspenat

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 200°. Bakplåtsapper på en plåt.

Skär morötter i stavar. Skär 50 g rödlök och zucchini i halvmånar. Lägg på pappret. Krydda grönsakerna med ½ tsk salt.

Hacka soltorkade tomater. Blanda i en bunke med olivolja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela över grönsakerna i formen och lägg ett nytt bakplåtspapper över. Stek mitt i ugnen i 30-35 min.

Koka upp 1 liter vatten, buljongpulver (alt 1 tärning) och vitlöksklyftor i en kastrull. Koka belugalinser och matvete i 20 min under lock. Häll av vattnet.

Hacka bladpersilja. Blanda med belugalinserna och matvetet. Pressa över saften från

½ citron.

Hacka 50 g rödlök, äpple och röd paprika. Skala och tärna apelsin och ½ citron. Lägg i en skål med bladspenaten.

Servera paketen med grynen och äppelsalladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat