• En enkel och värmande vardagsrätt med sting. Öka eller minska mängden chili beroende på hur stark du vill ha grytan. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Gulaschsoppa med syrlig gräddfil

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

300 g potatis

200 g palsternacka

200 g morötter

100 g gul lök

1 msk olivolja

½ dl tomatpuré

500 g nötfärs

390 ml passerade tomater

1 msk buljongpulver

1 msk mald kummin

2 tsk chilipulver

1 gul paprika

1 grön paprika

3 dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Skala potatis, palsternacka och morötter. Skär potatisen och rotfrukterna i 2 cm stora tärningar och lägg i en bunke.

Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i en gryta, tillsätt löken, tomatpuré, nötfärs, 1¾ tsk salt och 2 krm peppar. Fräs på medelhög värme i 5 min.

Tillsätt potatisen och rotfrukterna, passerade tomater, buljongpulver, mald kummin, chilipulver och 8 dl vatten i grytan. Koka under lock på medelvärme i 10-15 min.

Skär gul och grön paprika i 2 cm stora tärningar.

Tillsätt paprikan i grytan och låt puttra i ytterligare 3 min.

Ta fram gräddfil. Häll upp soppan i tallrikar och servera med en klick gräddfil.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat