Grilla gärna fläskytterfilén på grillen om det är fint väder. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Helstekt fläskytterfilé med morotstzatziki

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 kg potatis

½ purjolök

5 msk olivolja

½ msk kinesisk soja

½ msk balsamvinäger

1 tsk flytande honung

2 vitlöksklyftor

650 g fläskytterfilé variant på pasta pesto. mixerch servera med vispad grädde.

100 g morötter

2 dl gräddfil

salt & svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 250°.

Skrubba och skär potatis i klyftor. Skölj och skär purjolök i 3 cm breda stubbar. Lägg allt på en plåt och ringla över 3 msk olja, ¾ tsk salt och 2 krm peppar. Stek i ugnen i 10 min.

Blanda 2 msk olja, soja, balsamvinäger, honung, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm peppar och gnugga in marinaden i fläskytterfilén.

Stek filén runtom i 3 min i en panna. Sänk ugnsvärmen till 225°, ta ut plåten och fös potatisen till ena halvan av plåten och lägg filén på den andra. Stek i ytterligare 25-30 min. Låt vila i ca 5 min.

Grovriv morötter och blanda med gräddfil, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Skiva fläskfilén och servera med potatisen, morotstzatzikin och en melonsallad.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat