En mustig gryta med riktigt spännande smaker av chili och choklad. Passar perfekt på en ”lill-lördag” med en skål nachos. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid

Middagstips: Het chili med hasselnötter och choklad

Middagstips

Spännande gryta med smak av chili och choklad

Ingredienser

4 portioner

100 g gul lök

½ dl tomatpuré

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

2 msk neutral olja

200 g morötter

½ gul paprika

1 röd paprika

100 g hasselnötter

410 g cannellinibönor

390 g kikärtor

2 lagerblad

780 g krossade tomater

2 msk balsamvinäger

1 msk oregano

1 msk paprikapulver

1 msk timjan

½ msk spiskummin

1 tsk socker

10 g choklad 70 %

20 g färsk persilja

1 lime

1½ dl turkisk yoghurt

200 g tortillachips

Salt

Så här gör du

Hacka lök, vitlöksklyftor och chili.

Hetta upp olja i en gryta och fräs löken, vitlöken, chilin och tomatpuré på medelvärme 5-7 min utan att de tar färg.

Tärna morötter, gul och röd paprika i 1 cm stora bitar och lägg i grytan.

Tillsätt hasselnötter, cannellinibönor, kikärtor, lagerblad, krossade tomater, 2 dl vatten, balsamvinäger, oregano, paprikapulver, timjan, spiskummin, socker och 1 ½ tsk salt. Puttra på medelvärme under lock i 15-20 min.

Tillsätt choklad och rör tills den smält.

Hacka persilja. Klyfta lime. Servera chilin med nachochips, yoghurt, persiljan och limeklyftorna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat