• Den här grytan med inspiration från Indien har en mild smak som passar såväl vuxen som barn. Vill ni addera lite extra hetta går det bra att krydda med 1-2 krm cayennepeppar. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Indisk färsgryta med avokadodipp och färgglad sallad

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner ris

200 g gul lök

1 msk smör

500 g blandfärs

1½ msk curry

2½ msk tomatpuré

1½ tsk spiskummin

1 krm kanel

390 g krossade tomater

2 vitlöksklyftor

2 avokado

½ dl crème fraiche

100 g morötter

100 g bladspenat

250 g körsbärskvisttomater

1½ msk olivolja

1 msk balsamvinäger

salt och svartpeppar

Så här gör du

Koka ris till 4 personer.

Hacka gul lök. Smält smör i en gryta och tillsätt löken, blandfärs, curry, tomatpuré, spiskummin, 1 tsk salt, 2 krm peppar och kanel. Fräs på medelvärme i 4 min.

Häll krossade tomater och 1½ dl vatten i grytan. Pressa i vitlök. Puttra på svag värme under lock i 15 min.

Halvera och gröp ur avokado. Mixa avokadon med crème fraiche, 2 krm salt och 1 krm peppar med en stavmixer i en bunke, tills du får en slät dipp.

Skala morötter så att du får långa remsor. Skölj bladspenat. Halvera körsbärskvisttomater. Blanda allt i skålen. Ringla över olivolja, balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Servera lammfärsgrytan med riset och salladen. Toppa med avokadodippen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat