En vegetarisk vardagsrätt som går snabbt att göra och är full med smak. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid

Middagstips: Indisk lins- och kokosgryta med tagliatelle

Middagstips

En smakfull vegetarisk vardagsrätt.

Ingredienser

4 portioner

200 g gul lök

4 msk olivolja

½ purjolök

200 g morötter

1 zucchini

100 g röda linser

210 g krossade tomater

400 ml kokosmjölk

3 msk tomatpuré

1½ tsk ingefära

1½ tsk spiskummin

1½ msk buljongpulver

4 portioner tagliatellepasta

400 g vitkål

1 äpple

1½ msk vitvinsvinäger

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka upp vatten och salt i en kastrull.

Skala och hacka lök. Hetta upp 2 msk olivolja i en gryta och bryn löken mjuk utan att den tar färg, ca 2 min. Strimla purjolök (den vita delen). Skär morötter i slantar och lägg ner i grytan tillsammans med purjolöken.

Skär zucchini i 1 cm stora tärningar. Tillsätt linser, krossade tomater, kokosmjölk, 2 dl vatten, tomatpuré och zucchinin i grytan. Krydda med ingefära, spiskummin, buljongpulver, ¾ tsk salt och ½ tsk peppar. Låt koka ca 15 min tills linserna är mjuka.

Koka tagliatellepasta.

Strimla kål och skär äpple i skivor. Lägg i skålen och ringla över 2 olivolja, vitvinsvinäger, ½ krm salt och 2 krm peppar.

Servera lins-& kokosgrytan med tagliatellen och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat