• Ett klimatsmart, gott och hälsosamt sätt att göra biffarna saftigare och få dem att räcka till fler är att blanda färsen med linser. Här serveras biffarna med en spenatsås som smaksatts med en indisk kryddblandning. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Indiska lammfärsbiffar med gröna linser och garam masalasås

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 portioner ris

285 g kokta gröna linser

1 ägg

1 tsk spiskummin

½ tsk chilipulver

500 g lammfärs

3 msk smör

200 g gul lök

200 g palsternacka

1 grön chili

ca 4-5 cm färsk ingefära

3 vitlöksklyftor

2½ tsk garam masala

1½ dl vispgrädde

250 g bladspenat

salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°. Koka ris.

Skölj kokta gröna linser och blanda med ägg, spiskummin, chilipulver och 1 tsk salt i en bunke. Tillsätt lammfärs och forma sedan 8 biffar.

Smält 2 msk smör i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme ca 2-3 min/sida. Lägg biffarna i en ugnsform och stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Hacka gul lök. Tärna palsternacka. Kärna ur och finhacka grön chili. Finhacka ingefära och vitlök.

Smält 1 msk smör i pannan och bryn löken, palsternackan, chilin, vitlöken och ingefäran ca 3-4 min. Krydda med garam masala och ¾ tsk salt. Tillsätt grädde och 1½ dl vatten, låt puttra på medelhög värme ca 12 min. Tillsätt bladspenat efterhand. Lägg på locket under tiden spenaten vänds ner.

Servera biffarna med såsen och riset.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat