• Här möts det italienska kökets smaker av soltorkade tomater och basilika med en sydamerikanskt inspirerad rostad majsröra. En oväntad men klockren kombination! Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Italienska tomat- och basilikabiffar med majsröra

Middagstips

En oväntad men klockren smakkombination där inspirationen till de vegetariska biffarna är hämtad både från Italien och Sydamerika.

Ingredienser

4 portioner

100 g gul lök

100 g soltorkade tomater

380 g vita bönor

400 g kokt matvete

100 g riven grana padanoost

35 g basilika

50 g solroskärnor

1 msk majsstärkelse

1 krm sambal oelek

1 msk olivolja

4 vitlöksklyftor

250 g majs

½-1 röd chili

1 dl turkisk yoghurt

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Hacka lök och soltorkade tomater. Lägg i en bunke och mixa grovt med en stavmixer. Tillsätt avrunna bönor, de kokta matvetet, riven grana padanoost, basilika, solroskärnor, majsstärkelse, ½ tsk salt, 2 krm peppar och sambal oelek. Mixa grovt, så att det blir lite bitar kvar av matveten och bönorna. Forma till 10 biffar med blöta händer och lägg på en plåt. Pensla biffarna med olivolja. Stek högt upp i ugnen i ca 10-15 min.

Grovhacka vitlöksklyftor. Halvera, kärna ur och grovhacka chili. Torrosta chilin, majs och vitlöken i en stekpanna på hög värme i 5 min. Mixa sen med turkisk yoghurt, 2 krm salt och 1 krm peppar i en bunke.

Servera biffarna med majsröran och en stor sallad med säsongens grönsaker.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat