Den här färg- och smakrika räkgrytan kan pigga upp vilken sensommarkväll som helst. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Jambalaya gumbostyle

Middagstips

Den här färg- och smakrika räkgrytan kan pigga upp vilken sensommarkväll som helst.

Ingredienser

4 portioner

100 g gul lök

125 g körsbärstomater

1 röd chili

½ zucchini

1 grön paprika

½ gul paprika

2 msk olivolja

4 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

3 dl ris

2 citroner

1 burk hela tomater

½ msk buljongpulver

2 lagerblad

1 msk chilipulver

1 msk socker

300 g räkor

Salt & svartpeppar

Så här gör du

Hacka gul lök och körsbärstomater. Kärna ur och finhacka chili. Skär zucchini och paprikor i 1 cm stora tärningar.

Hetta upp olivolja i en gryta och fräs grönsakerna, pressade vitlöksklyftor och tomatpuré på medelhög värme (utan att de tar färg) i ca 5 min.

Tillsätt 3 dl ris i grytan och fräs på medelhög värme i 3 min.

Tillsätt saften från citronerna (ca 4 msk), burktomater, 2-3 dl vatten, buljongpulver, krossade lagerblad, chilipulver, socker, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Puttra på låg värme under lock tills vattnet kokat in, 15-20 min.

Tillsätt räkor och blanda om tills allt är varmt, ca 1 min.

Lägg upp jambalayan på tallrikar och servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat