• Den gröna ärtpeston och den rosa rödlöken gör den här rätten till en härlig festmåltid. Riktig vardagslyx! Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Kalkon med ärtig pesto och picklad rödlök

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

4 msk + ¾ dl olivolja

½ msk flytande honung

1 tsk basilika

1 tsk kinesisk soja

600 g kalkonfilé

200 g rödlök

1½ dl vitvinsvinäger

1 msk socker

200 g morötter

800 g blomkål

2 msk smör

1 fp gröna ärtor

1 påse solroskärnor

½ citron

1 vitlöksklyfta

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Ugn 225°.

Blanda 2 msk olivolja, honung, basilika, soja, ½ tsk salt och 1 krm peppar i en bunke och vänd runt kalkonfilé i marinaden och låt ligga.

Strimla 100 g rödlök och lägg i en skål. Tillsätt 1-1½ dl vitvinsvinäger och socker. Rör om tills sockret löst sig. Låt stå.

Slanta morötter. Skiva blomkål. Klyfta 100 g rödlök. Lägg på en plåt och ringla över 2 msk olivolja och 1 tsk salt. Stek högt upp i ugnen i 15-20 min.

Hetta upp 2 msk smör i en panna och bryn kalkonen i 2 min på medelhög värme. Låt steka klart på låg värme under lock, ca 15-20 min.

Mixa ärtor, solroskärnor, saften från ½ citron, vitlök, ¾ dl olivolja och ½ tsk salt till en pesto.

Skiva kalkonen. Häll av vinägern från rödlöken. Klart att servera!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat