Härliga färger och stor smak. Styling & foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Kalkonfilé med balsamicosås och klyftpotatis

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 kg potatis

3 msk olivolja

600 g kalkonfilé

2 msk + 75 g smör

150 g rödlök

1½ dl + ½ msk balsamvinäger

100 g fetaost

100 g paprika

2/3 gurka

250 g tomater

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 250°.

Skär potatis i klyftor, lägg på en plåt och ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek högt upp i ugnen i ca 10 min.

Krydda kalkonfilé med ½ tsk salt, 1 krm peppar och bryn i 1 msk smör i en stekpanna. Ta ut plåten med potatisen och lägg på kalkonen. Sänk värmen till 225°. Stek mitt i ugnen i 25-30.

Finhacka 100 g rödlök och fräs i 1 msk smör i en kastrull på medelvärme i 5 min. Tillsätt 1½ dl vinäger och koka på hög värme i 8-10 min tills såsen tjocknar. Dra av från plattan. Rör ner 1 krm salt, 1 krm peppar och 75 g smör.

Tärna fetaost, paprika, gurka och tomat. Skiva 50 g rödlök tunt. Blanda i en skål och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Skär kalkonen i skivor och servera med klyftpotatisen, balsamicosåsen och salladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat