• Att tillaga allt i en ugnsform går snabbt och möjliggör för en lugn och skön stund i köket innan middagen. Kalkonfilén går bra att byta ut mot kycklingfilé om det är lättare att få tag på. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.
1/

Middagstips: Kalkongratäng med krämig savoykål och dijonsås

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

100 g gul lök

500 g savoykål

1½ msk smör

¾ msk majsstärkelse

½ msk buljongpulver

1 dl vispgrädde

1 msk dijonsenap

600 g kalkonfilé

50 g riven Grana Padanoost

4 portioner ris

200 g morötter

1 rött äpple

1 msk olivolja

½ msk vitvinsvinäger

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Skär gul lök i tunna halvmånar. Finstrimla savoykål. Smält smör i en traktörpanna och fräs lök och kål med 2 krm salt på medelvärme i 6-7 min tills kålen sjunkit ihop och blivit lite mjuk.

Vispa ut majsstärkelse, buljongpulver (alt. ½ tärning), vispgrädde, 1½ dl vatten, dijonsenap och ½ tsk salt i en ugnsform. Lägg ner kålen i såsen. Skär kalkonfilé i skivor och krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Fördela kalkonen på grönsakerna i formen och toppa med Grana Padanoost. Stek i mitten av ugnen ca 20-25 min.

Koka ris till 4 personer.

Skala och riv morötter grovt och tärna äpple. Ringla över olivolja, vitvinsvinäger och 1 krm salt.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat