Klassisk lördagsrätt. Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid

Middagstips: Kotletter i gräddsås med gröna grönsaker

Middagstips

Kött, sås och potatis – en riktig klassiker.

Ingredienser

4 portioner

1 kg kokpotatis

225 g tinade lingon

½ dl socker

250 g gröna ärtor

1 kålrabbi

75 g sugarsnaps

2 dl vispgrädde

1 msk majsstärkelse

1 tsk kinesisk soja

1 msk smör

600 g benfria fläskkotletter

salt & svartpeppar

Så här gör du

Koka potatis.

Rör ihop lingon med socker i bunken tills sockret löst upp sig.

Lägg gröna ärtor i en skål och häll på kallt vatten så att det täcker ärtorna. Skala och skär kålrabbi i små tärningar och lägg i en annan skål. Halvera sugarsnaps på längden och lägg i skålen med kålrabbi. Häll av vattnet från ärtorna och blanda dem med de andra grönsakerna.

Vispa ihop vispgrädde, ½ dl vatten, majsstärkelse, kinesisk soja, 1 krm salt och 1 krm peppar i en bunke. Smält smör i pannan och bryn fläskkotletter på hög värme i 1 min/sida. Sänk värmen i pannan till medelvärme och häll gräddblandningen över kotletterna. Koka upp och låt puttra under lock i 4-5 min.

Servera kotletterna i gräddsåsen med potatisen, salladen och lingonen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat