Våra klassiska svenska köttbullar har fått en italiensk touch och doftar ljuvligt av basilikapesto. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Köttbullar med basilikapesto och grillade grönsaker

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 aubergine

200 g morötter

1 gul paprika

1 msk olivolja

2 msk ströbröd

165 g basilikapesto

500 g blandfärs

350 g tagliatelle

75 g sugarsnaps

2 msk smör

salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Skär aubergine i 2 cm breda kvartar. Skala och skär morötter i 1½ cm breda slantar. Skär gul paprika i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över 1 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Grilla högt upp i ugnen i ca 20 min.

Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull till pastan.

Blanda ½ dl vatten, ströbröd, 1/3 av basilikapeston, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke. Låt svälla i ca 2 min. Tillsätt blandfärs och blanda om. Forma till ca 20 st köttbullar och lägg på ett fat.

Koka tagliatelle i kastrullen. Vänd ner sugarsnaps när 1 min återstår av koktiden.

Smält smör i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme i ca 6-7 min.

Blanda pastan och sugarsnapsen med resten av basilikapeston. Servera med köttbullarna och de grillade grönsakerna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat