Härlig vegetarisk lasagne. Styling: Katarina Bellman, foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Middagstips: Krämig boursinlasagne med fräsch sallad

Middagstips

Ingredienser

4 portioner

1 zucchini

100 g gul lök

250 g morötter

4 msk neutral olja

½ dl tomatpuré

2 vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

1 msk buljongpulver

1½ msk oregano

1 tsk socker

150 g boursinost

250 g färska lasagneplattor

400 g vitkål

½ msk vitvinsvinäger

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°.

Skär zucchini i 1 cm breda kvartar. Hacka lök. Skala och skär morötter i 5 mm breda slantar. Fräs grönsakerna med tomatpuré och pressad vitlök i olja i en kastrull på hög värme i 3 min. Häll på krossade tomater, buljong, oregano, socker, ¾ tsk salt och 2 krm peppar. Koka under lock i 8 min. Mixa såsen med en stavmixer direkt i kastrullen. Låt 75 g ost smälta i såsen.

Varva såsen och lasagneplattor i en ugnsform. Börja och avsluta med sås. Gratinera högt upp i ugnen i 10 min.

Finstrimla vitkål och lägg i en skål. Ringla över olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Ta ut formen ur ugnen och smula över 75 g ost. Gratinera i mitten av ugnen i ytterligare 10-15 min.

Servera lasagnen med vitkålssalladen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MatRecept
Relaterat